Az új hitel feltételeiről a Széchényi 2020 honlapon olvashatunk rövidesen

Gáz: olcsóbb tárolás és szállítás

Érdemes figyelni a Széchényi 2020 honlapot, amelyen rövidesen megismerhetjük a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növelését célzó hitelének feltételrendszerét.  A hitel feltételrendszerének véglegesítését társadalmi egyeztetés előzi meg, majd az észrevételek figyelembevételével várhatóan decemberben kerül kihirdetésre adta hírül az MTI   amellyel 50 ezer lakás válhat zöldebbé állami támogatással.

Hőszigetelésre, napelemre is

Az igényléseket a tervek szerint 2017 első negyedévében várják a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontokon. A fejlesztési bank közlése szerint a hitelt nulla százalékos kamattal kérhetik majd a pályázók, a fejlesztési keretből több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása történhet meg a következő években.

A hitelprogram célja, hogy biztosítsa a lakossági épületenergetikai beruházásokhoz szükséges forrást, ezzel ösztönözve a lakóépületek energiahatékonyságának, illetve a megújuló energiaforrások használatának ösztönzését. A hitelt többek között a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, valamint napkollektoros rendszerek telepítésére vehetik igénybe a pályázat nyertesei.

A program keretösszege 115 milliárd forint, ebből 105,2 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP-8) visszatérítendő pénzügyi eszköz terhére, 9,41 milliárd forint pedig a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP-5) visszatérítendő támogatás terhére számolható el.

Figyeljük tehát a Széchenyi 2020 honlapot, hogy a várható feltételekről mielőbb értesülhessünk!

- 2016-11-21

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>