A legjobb fenntarthatósági ötleteket díjazták

Egyre többen dolgoznak a "zöldben"

Átadták március 7-én az Energy Globe Magyarország verseny díjait, hazánkat a LIDL projektje képviseli majd a nemzetközi döntőn.

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének magyarországi, E.ON által támogatott megmérettetésén a leginnovatívabb fenntarthatósági projekteket díjazták. Az Energy Globe Magyarország verseny célja, hogy biztosítsa a legkiemelkedőbb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek a nyilvánosságot és az elismerést, és ezzel hozzájáruljon a környezettudatos szemlélet népszerűsítéséhez.

A közönség döntött

Az idei versenyre három kategóriában várták a pályázatokat: vállalati, önkormányzati és a jövő generációjának szemléletformálását elősegítő ötletekkel indulhattak a kihíváson a jelentkezők. Közel száz, az energiahatékonyságot és a fenntarthatóságot célzó pályázat érkezett, melyekből a független,  hazai szakemberekből álló zsűri kategóriánként három döntős ötletet választott ki. A végső döntést a közönség hozhatta meg a verseny weboldalán meghirdetett közönségszavazáson, melyre több mint ötezer szavazat érkezett.

A LIDL utazik a döntőre

Végül a vállalati kategóriában a LIDL komplex energiahatékonysági felújításon átesett és holisztikus fenntarthatósági szempontok szerint létrehozott telephelye nyert, a jövő generációját megszólítani szándékozó pályázatok közül pedig a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli erdei iskolájának öko-oktatási központtá fejlesztését választotta a legjobbnak a közönség. Mindkét kategória győztese az E.ON által felajánlott három millió forintos projekt-támogatással lett gazdagabb. Az önkormányzatok esetében a díj egy zöld koncepción alapuló, okos játszótér kialakítása volt, amit végül Kaposvár kaphat meg – a város a teljes autóbuszflottájának biogáz-üzeműre átalakításával pályázott.

A legtöbb szavazatot összességében a LIDL kapta, ezért ők képviselhetik Magyarországot az Energy Globe Award döntőjében, ahol minden évben 177 ország közel 800 projektje verseng a 10 ezer eurós főnyereményért.

- 2017-03-15

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>