A legszebb zöldtetőket keresik!

Zöldtető

A Green Roof Beauty Contest versenyen Európa legszebb zöldtetőit keresi a Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége (ZEOSZ). 

A pályázat célja, hogy a zöldépítészet elkötelezettjei fényképezőgépet ragadjanak, és a zöldtetőket lencsevégre kapva népszerűsítsék a zöldkulturát.

A zöldtető nem más, mint egy olyan növényzettel telepített tető, amelyben az épületszerkezet, a tetőszigetelés rétegei, valamint a kertészeti felépítmény szerves egységet alkotnak, emellett ráadásul fontos részét képezik a városi zöld infrastruktúrának is.

Szép is, hasznos is

Sokszor a Kánaánt jelentik egy forró, nyári napon, mikor még a beton is megolvad a lábunk alatt. Tökéletes megoldást jelentenek továbbá a városi környezetben, árnyékot adnak és még a panoráma is pazar egy-egy ilyen növényekkel beültetett magaslatról.

Ezek a kertes tetők remek szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek – télen melegen, nyáron pedig hűvösen tartják az épületeket –, jelentősen hozzájárulnak a városi biodiverzitás növeléséhez, elnyelik az esővizet, valamint segítenek megelőzni, hogy az ivóvízbe nehézfémek kerüljenek.

Hol van a legszebb?

A zöldtetők esztétikailag is igen mutatósak, most pedig a legszebbeket keresik a Green Roof Beauty Contest verseny keretében. A pályázati kiírás szerint a versenyen résztvevők városi területen található zöldtetőről készített fényképekkel nevezhetnek 2016. szeptember 23-ig két kategóriában:

  1. A város legjobb zöldtetője
  2. Egy selfie a „városi zöldben”

A verseny végén kategóriánként egy győztest választanak, valamint a közönség is szavazhat az általa legszebbnek ítélt zöldtetőre. A pályamunkákat a greenroofs@ceeweb.org címre várják.

További részletek itt.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>