A Pókemberben bízik a WWF

Idén is megrendezik a Föld órája kampányt, melynek lényege, hogy az embereket energiatakarékosságra, illetve az életmódjuk újragondolására ösztönözze. A globális környezetvédelmi eseményre, a Természetvédelmi Világnapon, március 29-én kerül sor. 

A WWF közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a Föld óráját azért tartják rendkívül fontosnak a környezetvédők, mert a kutatások szerint a jelenlegi fogyasztói magatartással 2050-re eljutunk odáig, hogy két bolygó sem tudja majd kielégíteni az emberiség energiaszükségleteit. A világ legnagyobb civil önkéntes akciójához bárki csatlakozhat. Nem kell mást tennie, mint március 29-én 20 óra 30 perctől egy órára lekapcsolnia otthona világítását. 

Miért éppen Pókember? 

A WWF szóvivője, Sourav Roy elmondta, hogy az idei kampány nagykövetévé Pókembert választották, bíznak benne ugyanis, hogy a népszerű és közkedvelt képregényhős inspirálóan hat majd az emberekre, és minél többen csatlakoznak majd az akcióhoz. Éppen ezért a globális eseményt Szingapúrban A Csodálatos Pókember 2. film főszereplői indítják majd el: Emma Stone, Andrew Garfield és Jamie Foxx a Pókemberrel karöltve kapcsolják majd le az ország fényeit.

Világszerte kilencedik alkalommal rendezik meg a Föld Óráját. Több millió ember jön össze, hogy a klímaváltozás hatásainak mérséklésére használja erejét és befolyását. Mi velük együtt azon dolgozunk, hogy valódi megoldásokkal mozdítsuk elő a bolygó fenntartható jövőjét” – mondta Sudhanshu Sarronwalaa WWF Marketingkommunikációs igazgatója.

Föld órája Magyarországon is

A Föld óráját először 2007-ben rendezték meg, akkor Sydney-ben aludtak ki a fények. Egy évre rá az akció globálissá vált, 2012-ben pedig már 152 ország több mint hétezer települése vett részt a nemzetközi kampányban, melyet minden év márciusának utolsó szombatján rendeznek meg. Tavaly olyan országok is csatlakoztak az akcióhoz, mint a Palesztin Területek, Ruanda és Tunézia.

Magyarország 2008-ben, a kampány nemzetközivé válásakor vett részt először a Föld órája kampányban, 2009-ben pedig az élménymezőben végzett a csatlakozó városok számát tekintve, ugyanis a 4000 újonnan belépő településből 67 volt magyar.

- 2015-02-05

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>