A Wallis Duna tulajdonosa kapta az első Zöld Rendszámot

Az építés csúcsa: passzívház

Október elejétől már többen hozzájuthattak zöld rendszámukhoz, amelyekkel azokban a kedvezményekben részesülhetnek, amik az elektromos autóknak járnak.

A Wallis Duna tulajdonosa büszkélkedhet az első magyar zöld rendszámmal: BMW i3 autójára felkerült a környezetkímélést hirdető jelzés. Bottyán Balázs, a Jedlik Ányos Klaszter ügyvezetője emléklappal gratulált a környezetvédő autó gazdájának. A BMW i3 100%-osan elektromos hajtással működik, ezért tulajdonosa több kedvezményt is kaphat.

Sok kedvezménnyel jár a zöld rendszám

A javaslatcsomagban, amit szeptember 30-án adtak át a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, részletes programkidolgozás szerepel. A végleges jogszabálymódosításokra november 30-áig kell várni. A kedvezmények között szerepel az ingyenes parkolás, a busz és zöldautó sávok használata, a szmogriadóban is akadálytalan közlekedés, valamint az út- és dugódíj befizetésének mellőzése. Mindezek mellett jutányos árán válthatják meg a tulajdonosok a tömegközlekedési bérletet is.

A Wallis Motor Duna Kft. közel egy éve elsőként kezdte meg a BMW i3 modellek forgalmazását hazánkban. A BMW i almárka joggal képviseli a zöld rendszámot. Az környezettudatos gépkocsikat forgalmazó autókereskedések vezetői bíznak abban, hogy itthon is egyre inkább népszerűvé válnak a plug-in-hibrid járművek.

Új elektromos jármű vásárlásakor segítő intézkedések többek között a cégautó adó alóli mentesség vagy kedvezmény, a személyi jövedelemadó kedvezmény, az áfa csökkentés, továbbá az államilag támogatott hitelek nyújtása.

A zöld rendszámot az okmányirodákban igényelhetik meg az elektromos autók tulajdonosai.

- 2015-10-19

Tipp