A WWF a leghitelesebb

A 2015-ös Sustainability Leaders Report szerint a WWF a leghitelesebb fenntarthatósággal foglalkozó non-profit szervezet (NGO). A fenntarthatósággal foglalkozó vállalati, kormányzati és civil szervezetek ranglistáit 82 ország szakértőinek és magas rangú döntéshozóinak megkérdezésével és bevonásával készítették el.

A jelentés eredményét, azaz a vállalatok, kormányok és szervezetek helyezését elsősorban azok fenntarthatósági értékrendje, valamint vezetőségük személyes fenntarthatósági elképzelései határozzák meg.

A The 2015 Sustainability Leaders vizsgálata a három szektor, közel húsz év alatt, a fenntarthatóság irányába mutatott tevékenységére irányult. Olyan programokat értékeltek, melyek 1997 és 2015 között a gyakorlatban is megvalósultak. Ez alapján megállapították, hogy csakis azok a civil szervezetek, kormányok és vállalatok tudtak valódi, mérhető eredményeket felmutatni, melyek a fenntartható fejlődési modelleket integrálták az alaptevékenységeikbe is.

Egyértelmű győzelem

A civil szektorra irányuló vizsgálat szerint a megkérdezett szakértők negyede jelölte meg a WWF-et, mint a fenntartható fejlődésben leginkább élen járó szervezetet. Ezzel az eredménnyel a WWF egyértelműen megszerezte a lista első helyezését. A második helyen a Greenpeace végzett, míg a dobogó harmadik fokát az Oxfam foglalhatta el.

A jelentésből az is kiderül, hogy a WWF megítélése Európában, illetve a Latin-Amerikai és a Karibi térségben a legpozitívabb, míg a Greenpeace vezető szerepe Óceániában a legerősebb.

- 2015-06-08

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>