Adj meleget! (Avagy: hogyan nyújt védelmet a hideg ellen az izolációs fólia?)

Adj Meleget Program

Sokunknak magától értetődő az otthon melege. Hogy a fázós, didergős, szeles és fagyos időben eltöltött órák után végre megérkezhetünk az enyhülést hozó, meleg szobába, és csak akkor mozdulunk ki újra, ha nagyon muszáj. Azonban ez az érzés sokaknak már csak egy megkopott emlék, és egy vissza-visszatérő álomkép.

Ma Magyarországon 10376 regisztrált hajléktalan él, ami azt jelenti, hogy ennyi fedél nélkül maradt, segítségre és támogatásra szoruló embertársunknak jelentenek hatalmas megpróbáltatást a téli mínuszok. Számukra hozhat könnyebbséget a MagNet Bank idén negyedik alkalommal megszervezett Adj Meleget Programja, melynek keretében 4500 darab izolációs fóliából készült takaró várja a bankfiókokban a rászorulókat, illetve a segíteni akarókat.

Társadalmi szerepvállalás és közösségépítés

A téli akciót a MagNet Bank 2013-ban indította útjára azzal a céllal, hogy segítsen a tartósan utcán élőknek abban, hogy megbirkózhassanak a téli fagyokkal és mínuszokkal. A program a társadalmi szerepvállaláson túl azonban egyben közösségépítő szerepet is betölt, valamint felelős gondolkodásra ösztönöz: a takarókat ugyanis bárki szabadon elviheti, és odaadhatja egy arra rászorulónak. Így bárki átélheti a segítés erejét azáltal, hogy meleget ad olyasvalakinek, akinek az mindennél többet jelent ezekben az extrém hideg napokban, hetekben.

“Szeretnénk, ha a programban résztvevők személyes pozitív tapasztalásai még több spontán kezdeményezést szülnének, és tőlünk függetlenül is, egész évben kitartana a karácsonyi időszakra jellemző szolidaritás” – beszélt az akció hosszú távú céljairól Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója. Hozzáteszi: „Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen készek csatlakozni segítő kampányunkhoz, és egyre többen ismerik és keresik a fóliákat fiókhálózatunkban.”

Véd a súlyos mínuszok ellen

izolációs fóliaA program keretében szétosztott izolációs takarók előnye, hogy a testhőmérséklet akár 80-90 százalékát is képesek megőrizni, ezzel segítenek az otthontalanoknak abban, hogy megvédhessék magukat a hideg, a napokban mért extrém alacsony hőmérséklet esetén pedig akár a kihűlés ellen. Az izolációs fólia – vagy más nevén mentőfólia – valójában egy vékony műanyag takaró, amelynek mindkét oldalát – vákuumpárologtatásos technológia segítségével – fémréteggel vonják be. Az így létrejött fólia már hatékonyan szigetel, megtartja a testhőt, valamint megvédi használóját a szél és nedvesség ellen.

A MagNet Bank az Adj Meleget Program mellett más akciókkal is lehetővé teszi ügyfelei számára az adományozást. A Segítő Bankkártyával vásárlásaikkal támogathatják a rászorulókat, míg a Közösségi Adományozási Program keretén belül eldönthetik, hogy a bank mely civil szervezetek számára ajánlja fel éves nyereségének a tíz százalékát.

- 2017-01-05

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>