Auditor jegyzéket indít a MEHI a kötelező energetikai auditok elvégzéséhez

Zöldülnek a technológiai vállalatok

Idén májustól lépett hatályba Magyarországon is az Energiahatékonysági Irányelv

, melynek részeként a nagyvállalatoknak ez év decemberig, majd négyévenként kötelező energetikai auditot kell készíttetnie. Ehhez nyújt segítséget a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) honlapján megtalálható Auditorok Jegyzéke.

Az energetikai audit jelentősége, hogy segít feltérképezni az energiahatékonyságot növelő intézkedéseket. Nem csak a nagyvállalatok számára hasznos, hanem minden olyan szervezetnek segíthet, amely szeretné javítani energiahatékonyságát és csökkenteni az energiafogyasztását, ezzel odafigyelve a környezetre. Az auditok hatására 5-10, de akár 10-20 százalékos megtakarítást is elérhetnek a vállalatok az üzemeltetési költségeikből, s mindezt csak az intézkedésekkel és beállításokkal – külön beruházás nélkül.

A MEHI weboldalán található Auditorok Jegyzékében keresve a vállalatok könnyebben eligazodhatnak az ipari energetikai audit-szolgáltatás keresleti és kínálat oldalán. A jegyzék célja az energiahatékonysági piac önkéntes alapú szervezése, hiszen az idő sürget, a nagyvállalatoknak 2015. december 5-ig kell elvégezni az auditokat. Azokra, akik nem tesznek eleget az Energiahatékonysági Irányelvnek, komoly büntetés várhat (bár a törvény egy éves haladékot ad a büntetések kirovása alól).

A jegyzékben előkelő helyen szereplő Pannon Épületenergetika>>> szolgáltatásait ajánlja portálunk az érdeklődőknek további tájékoztatás céljából.
Szüksége van az auditra? Gyorsan információra van szüksége? Töltse ki űrlapunkat>> és szakértőnk felkeresi Önt!

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>