Bátrabban falják a kilométereket az elektromos autók vezetői?

Egyre több elektromos töltőállomás épül

A legfrissebb statisztikák szerint sokkal többet vezetnek azok, akiknek elektromos autójuk van, mint azok, akik hagyományos járművel rendelkeznek. Lássuk, hogyan alakulnak a pontos adatok!

A Nissan Leaf európai tulajdonosai például úgy tűnik, hogy 40 százalékkal több alkalommal ülnek autóba egy évben, mint azok a tulajdonosok, akiknek gépkocsijuk dízellel vagy benzinnel megy. Ez pontos számokban annyit tesz, hogy 16 588 kilométert tesznek meg ezek járművek, míg a hagyományos üzemanyagokkal működő autók csupán 11 539 kilométert – a Nissan európai adatai szerint, melyeket a járművek valós vezetési adatokat rögzítő CarWings telemetriai rendszerének köszönhetően tud folyamatosan nyomon követni a gyártó.

A CarWings telemetriai rendszer azt is megmutatta, hogy a Leafek a megtett kilométerek számát figyelembe véve az európai átlag felett vannak.

A spanyolok vezetnek

A spanyol Nissan Leaf tulajdonosok vezetik a sort, ők hetente tesznek meg átlagosan 367 kilométert autójukkal, őket szorosan követik a svéd sofőrök, akik 339 kilométert utaznak hetente elektromos járművükkel, majd a harmadik helyen ért célba a brit Leaf-csapat, melynek tagjai heti 324 kilométerrel kerültek a dobogó harmadik fokára. Ezzel szemben a hagyományos belső égésű motoros járművek egy héten mindössze 222  kilométert furikáznak a frissen közzétett adatok szerint.

Egymilliárd zöld kilométer

Mindez azt jelenti, hogy az európai, Nissan Leafet vezető sofőrök úgy tesznek meg hetente 319 kilométert, hogy közben nem bocsátanak ki káros anyagokat.

A számokból az is kiderült, hogy a Leaf tulajdonosok majd 90%-a otthon tölti fel autóját az éjszaka folyamán, így az egy kilométerre eső költségek jelentősen alacsonyabbak, mint a hagyományos dízellel vagy benzinnel működő járművek esetében.

Az adatok az elmúlt négy év eredményeit mutatják, a Nissan Leaf teljesen elektromos autó ugyanis 2010-ben vált elérhetővé a piacon. Mára már több mnt 150 ezer darabot értékesített belőle világszerte, Európában ebből 31 ezer fut az utakon. A Leafek eddig összesen egymilliárd kilométert tettek meg a Földön, ezzel pedig jelentősen hozzájárult az emisszió csökkentéséhez.

- 2015-01-27

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>