DiCaprio újra a bolygóért harcol

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio köztudottan nagy környezetvédő, a fenntarthatóságért tett erőfeszítései pedig most egy dokumentumfilmben öltenek testet.

Az Oscar-díjas színész készülő filmje a klímaváltozás köré épül, és világszerte – így Magyarországon is – a National Geographic Channel csatornán lesz látható. A sztárt mára már nem csak színészként, de környezetvédelmi aktivistaként is elismerik, az ENSZ békenagyköveti tisztjét betöltő DiCaprio az elmúlt években három környezetvédelmi témájú dokumentumfilmnek is a producere volt.

Scorsese a produceri székben

Ősszel érkező produkcióját az Oscar-díjas dokumentumfilmes, Fisher Stevens, valamint Brett Ratner és James Packer közreműködésével készítette, a produceri székben pedig a legendás Martin Scorsese foglalt helyet.

Az alkotásban DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, hogyan lehetne napjaink gazdasági rendszereit „kizöldíteni”, azaz fenntartható módon átalakítani. Az interjúalanyok névsorát gazdagítja az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Barack Obama és az USA volt elnöke, Bill Clinton, de megszólal a filmben Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára, valamint Ferenc pápa is.

„A túlélésünk függ ettől”

A színész a filmben arra keresi a választ, hogy a társadalom mit tehet az eltűnés szélére sodort fajok, ökoszisztémák és őslakosközösségek megmentéséért, és ezeket a folyamatokat látványos felvételekkel támasztja alá az alkotás, miközben olyan, a gyakorlatban is megvalósítható módszereket kínál, melyek valóban hozzájárulhatnak földünk megmentéséhez. „A klímaváltozás a bolygónkat fenyegető legnagyobb veszély. Össze kell fognunk, a hangunkat megsokszorozva a döntéshozóktól lépéseket kell követelnünk, a túlélésünk függ ettől” – hívta fel a figyelmet a téma fontosságára DiCaprio.

A dokumentumfilm októberben egy New York-i és egy Los Angeles-i mozibemutatón debütál, ezután tűzi műsorára a National Geographic Channel világszerte – hazánkban az alkotás október 30-án, 21 órai kezdéssel lesz látható.

DiCaprio 2008-ban hozta létre környezetvédelmi alapítványát, azóta több mint 30 millió dollárral támogatta a világ 40 országának 70 projektjét.

- 2016-08-23

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>