Egy óra sötétség az emberiségért

Egy óra sötétség az emberiségért

Közeleg a Föld órája, március 25-én ismét sötétségbe borul hatvan percre ország-világ. A WWF Magyarország arra kéri a mozgalomhoz csatlakozókat, hogy a mára a kezdeményezés szimbólumának számító, egy órás sötétség mellett köteleződjenek el egy fenntarthatóbb életmód mellett.

A Föld Óráját 2007-ban indította útjára a Természetvédelmi Világalap (WWF) azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az energiatakarékosság szükségességére. A mozgalom azóta a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát, melyhez mára 178 ország több mint hétezer települése csatlakozott, 2016-ban a kampány résztvevőinek száma elérte a 2,4 milliárd főt.

A jövőnk rajtunk múlik

Az akcióban résztvevők március 25-én, szombaton este fél kilenctől egy órán át kapcsolják le a villanyaikat azért, hogy a figyelmet az éghajlatváltozás elleni küzdelem fontosságára, valamint a természeti értékek megóvására irányítsák, ugyanis mindkét harcon az emberiség túlélése múlik – fogalmazott az MTI-nek küldött közleményében a szervezet.

A magyar kampányhoz a foldoraja.hu weboldalon regisztrálhatnak a fenntarthatóságot támogatni szándékozók, akik feliratkozásukkal nem csupán a hatvan perces sötétségre, hanem egy annál jóval nagyobb elköteleződésre, egy fenntarthatóbb életmódra is igent mondanak.

Valódi tettekre van szükség

A WWF Magyarország a Föld Órája-eskü letétele mellett arra szólítja fel a mozgalomhoz csatlakozókat, hogy valódi tettekkel is járuljanak hozzá az akció hosszú távú sikeréhez. A programban a magánszemélyek mellett vállalatok, önkormányzatok és intézmények is részt vehetnek, és feltölthetik a foldoraja.hu weboldalra saját zöld kezdeményezéseiket, projektjeiket, hogy ezzel támogassák az éghajlatvédelmi küzdelmet Magyarországon.

A WWF Magyarország a lekapcsolás napján rendhagyó programmal is készül, a szervezet a részletes programot folyamatosan bővíti a foldoraja.hu weboldalon.

- 2017-03-09

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>