Egyedülálló geotermikus szauna Budapesten

Geotermikus szauna a megújult Paskál fürdőben

Elkészült a budapesti Paskál fürdő új épülete, melyben Magyarország első és egyetlen geotermikus szaunája is helyet kapott. A fürdő gépészeti részét hőszivattyús rendszer működteti, ami lehetővé teszi az elfolyó, 30 Celsius-fokos víz fűtéshez való újrahasznosítását.

Az új fürdőépület egy 1,4 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg, a létesítmény hét új medencével várja a látogatókat egész évben. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az átadással összekötött sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábban 2345 négyzetméter alapterületű, két medencével üzemelő fürdő felújításához 10 hónapra volt szükség, a rekonstrukcióhoz szükséges forrást teljes mértékben a zrt. biztosította.

Napi ötezer vendég

Az egész éves üzemelésre való áttérés létszámbővítéssel is járt – 40-50 fővel nő az alkalmazottak száma, míg a komplexum befogadóképessége a napi háromezerről ötezerre emelkedett, az új parkolóban pedig 190 helyet biztosítanak a vendégeknek.

A földszinti fedett részen több medence is helyet kapott, továbbá itt alakították ki a speciális geotermikus szaunát is. A kezelőhelyiségekben szeptembertől OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek.

Dagály helyett

Szőke László úgy véli, hogy a Paskál akár a Széchenyi Gyógyfürdőtől is csábíthat át vendégeket, valamint a Dagály bezárásával annak pótlója is lehet, hiszen szükség lesz egy új, állandó fürdőre. A sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti felújítása várhatóan ez év végén lezárul, míg a Palatinus tavaly indult bővítése jövő tavasszal fejeződik be.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>