Egyre több papírt használunk

20 tonnával több papírt használunk el évente, mint 1989-ben, az akkori 890 ezer tonna helyett 2010-ben 910 ezer tonna papírt regisztráltak – derül ki az I-COM átfogó papírpiaci jelentéséből. Ezzel az adattal hazánk jóval az Európai Uniós átlag alatt van – Magyarországon 91 kg papír jut egy főre, míg az EU-ban ez a szám 173 kg.

Az Europaper adatai szerint globálisan 370 millió tonnára tehető a felhasznált papír mennyisége, melynek több mint a felét (51%) a különféle csomagolóanyagok teszik ki, ezután következik az írónyomó (29%), az újságnyomó (9%) és a háztartási papír (7%), majd az egyéb termékek (4%).

Hazánk a középmezőnyben

A globális össztermelés kevesebb, mint harmadát – 110 millió tonna – adja az Európai Unióban előállított papíráru, a mennyiség növekedéséhez nagyban hozzájárul a korszerű és környezetbarát papíralapú csomagolások térnyerése.

Európai viszonylatban is megfigyelhetőek különbségek: Finnországban – ahol különösen nagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre – egy lakosra évente 380 kilogramm papírfelhasználás jut, míg Romániában mindössze 33 kg.

Hazánk a 91 kg-os egy főre jutó átlagos eredménnyel a középmezőnyben végzett, a rendszerváltás óta stabil növekedés volt megfigyelhető.

- 2015-07-22

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>