Elektromos autókkal újított a Magyar Posta

Elektromos autókkal újított a Magyar Posta

Tizennyolc darab Nissan eNV200 elektromos kisáruszállító autóval bővítette ki gépjárműflottáját a Magyar Posta Zrt. A fejlesztés nettó 127 millió forint összköltséggel járt; a bővítésről Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be.

A vásárolt járművekből tízet a mobilposta szolgáltatásban használnak, nyolcat pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban. A bejelentés szerint az autók egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni, és a társaság a használati tapasztalatok után akár újabb autókkal is bővítheti flottáját.

Évi 80 millió kilométer

A tájékoztatás kitért a 2016-os beszerzésekre is, ezzel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta: a társaság a háromezer darabos gépjárműflottájából idén összesen 569 járművet cserélt le, továbbá vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt. A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg.

Csökkenő károanyag-kibocsátás

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kihasználását, ezért nagy hangsúlyt helyez a flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén csökken a gépjárművek károsanyag-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása is. Az új járműveknek köszönhetően a gépjárműpark fogyasztása mintegy 90 ezer liter benzinnel mérséklődik majd.

-

Tipp