Elektromos autóval szerte Magyarországon

Elektromos autókkal újított a Magyar Posta

150 új elektromos autótöltőt helyeznek üzembe a tervek szerint a következő hónapokban Magyarországon, az állomásokat az autópályák és a forgalmas helyek mentén telepítik a Jedlik Ányos terv keretében. A projektről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt az 58. töltő átadásán 2015. szeptember 7-én Budapesten.

Az új töltők üzembe helyezésének célja, hogy mielőbb beautózhatóvá váljon az ország az elektromos járművekkel is. A miniszter elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány felhatalmazása alapján még az őszi ülésszak alatt benyújtja azt a javaslatcsomagot, amely adójellegű ösztönzőkön keresztül támogatná az elektromos járművekhez kapcsolódó költségek csökkentését.

Varga Mihály beszélt az engedélyezési időt érintő szabályozás változásáról is, miszerint a jelenlegi 200 napos határidő lerövidül, ami azért is lesz szerencsés, mert egy töltő felszerelése csupán néhány napot vesz igénybe.

30 perc alatt kész

A kormány idén a széndioxid-kvóta értékesítéséből mintegy hétmilliárd forintot fordít az elektromobilitás infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint megkezdi a saját gépjárműparkjába is az elektromos autók beszerzését – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

A most átadott, több mint 40 ezer eurót (12,5 millió forintot) érő töltő mindössze 30 perc alatt képes feltölteni egy elektromos meghajtású autót, és valamennyi szabvány szerinti csatlakozót tartalmazza – erről már Tarnóy Péter, a Jedlik Ányos Klaszter elnöke beszélt az átadón.

Európában egyre nagyobb számban fordulnak elő az elektromos járművek az utakon, így az infrastruktúra fejlesztése különösen fontos, ehhez pedig a töltők számának növelésére van szükség.

- 2015-08-31

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>