Energiatudatos óvoda épült

Energiatudatos óvoda épült

Passzív minősítésű, energiatudatos óvoda épült a XIII. kerületben, a zöld intézmény 1,3 milliárd forintból valósult meg.

A kerületi önkormányzat által az MTI-hez eljutatott tájékoztató szerint az épület tervezése során külön figyelmet szenteltek arra, hogy a hőveszteséget minimalizáló megoldásokat alkalmazzanak. Az ily módon elkészült rendszer közel hússzor annyi energiát képes megtakarítani, mint amennyi egy hasonló méretekkel rendelkező, hagyományos épület üzemeltetéséhez szükséges.

Allergiamentes óvoda

A zöld óvoda teljesen pollen- és allergiamentes, az épületben ugyanis friss, szűrt levegő van. A relatív nedvességtartalom szintjét a folyamatos légcsere szabályozza, és ennek köszönhetően a párakicsapódás és a penészesedés veszélye is minimalizálható.

Az épület teljesen akadálymentesített, és a korszerű gépészeti rendszerekhez alacsony energiafogyasztás is párosul. A termek egy részében elektroszmog elleni védőrendszert is kiépítettek az óvodások védelmében, az erős napsugárzás ellen pedig elektromosan vezérelhető, intelligens árnyékolók védik majd meg a gyermekeket.

Innovatív és gyerekcentrikus

A csoportszobák felülvilágított öltöző-mosdó-közlekedő térből nyílnak, míg a tetőkert fedett, kültéri játszóteraszként áll majd a gyerekek rendelkezésére. Az óvodában logopédiai és autista fejlesztői helyiségek, valamint egy sószoba is helyet kapott.

Az új, 16 csoportos tagóvoda, mely a Meséskert nevet kapta, a korábbi földszintes intézmény helyén épült meg a Kassák Lajos utcában. A gyerekek biztonságáról kamerás beléptető rendszer gondoskodik.

- 2016-09-14

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>