Ezentúl zöld lesz a LEGO

A LEGO 1 milliárd dán koronát, azaz körülbelül 42 milliárd forintot költ majd arra, hogy átálljon a fenntartható alapanyagokra. Lehet, hogy a színes, mindenki által jól ismert kockák hamarosan már nem is műanyagok lesznek?

A LEGO Csoport bejelentése szerint a beruházást arra költik  majd, hogy az építőelemek gyártására új, fenntartható nyersanyagokat, illetve csomagolóanyagokat találjanak, a pénzt a kutatásra, a fejlesztésre és a bevezetésre költik.

Ahogy Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Csoport elnök-vezérigazgatója fogalmaz: „Ez egy nagyon fontos lépés a LEGO Csoport számára a fenntartható anyagokkal kapcsolatban vállalt, 2030-ig megvalósítandó célunk elérése felé. Már eddig is fontos lépéseket tettünk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és pozitív hatást gyakoroljunk a bolygóra a csomagolások méretének csökkentésével, az FSC által tanúsított csomagolás bevezetésével, valamint egy tengeri szélfarmba eszközölt beruházással. Mostantól pedig még nagyobb figyelmet fordítunk az alapanyagokra.

Az egymilliárd dán koronás beruházás eredményeként létrehozzák a LEGO Sustainable Materials Centre-t. A központhoz tartozik majd minden olyan jelenlegi funkció és alkalmazott, amely, illetve aki azon dolgozik, hogy felkutassa a gyártáshoz és a csomagoláshoz szükséges új, alternatív anyagokat. A kutatási centert a dániai központban, Billbundban helyezik el, a szervezetet 2015 és 2016 során alakítják majd ki, a cél érdekében további 100 szakember felvételét tervezi a LEGO a következő években.

Küldetésünk, hogy ösztönözzük és fejlesszük a jövő építőit. Úgy véljük, hogy ehhez leginkább a gyermekek számára nyújtott kreatív játékélmény révén tudunk hozzájárulni. A bejelentett beruházás azon törekvésünk melletti tanúságtétel, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, amelyet a jövő nemzedékeire hagyunk majd örökül. Ez egyértelműen összhangban van a LEGO Csoport küldetésével, valamint a nagyapám, a LEGO Csoport alapítója, Ole Kirk Kristiansen mottójával: Csak a legjobb lehet elég jó” – mondta el Kjeld Kirk Kristiansen, a LEGO Csoport tulajdonosa a bejelentéssel kapcsolatban.

- 2015-06-18

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>