Fákat véd az Apple?

Az Apple és a World Wildlife Fund (WWF) a kínai erdők megmentése érdekében összefogott, mely összefogás keretében a vállalat kínai gyárainak áramfogyasztását ezentúl megújuló energiák szolgáltatják majd.

Steve Jobs, az Apple néhai elnöke halála előtt azt mondta Obama elnöknek, hogy a Kínába kihelyezett állások többé nem térnek vissza Amerikába – mára ezek a munkahelyek biztosítják az Apple termékek gyártásának jelentős részét.

Kína felelős az éves globális emisszió 25 százalékáért, ezzel pedig a világ legszennyezőbb országa. A sorban az USA követi, amely 16 százalékkal került a második helyre, és ezt a szerencsésebb pozíciót épp a gyártás efajta kiszervezésének és kihelyezésének köszönheti, mint amilyet az Apple is végrehajtott. Éppen ezért különösen fontos, hogy a vállalatok milyen ökológiai szempontokat követve állítják elő termékeiket.

Az Apple a közelmúltban bejelentette, hogy közel 0,4 millió hektárnyi erdőt “véd meg” Kínában. Ez nem azt jelenti, hogy ekkora területű erdőt kímél meg a pusztulástól, mindössze azt kell érteni alatta, hogy “felelősen menedzselt erdőt” felügyel majd a cég,  a fák rostokat szolgáltatnak majd a papír- és fatermékekhez, azaz az Apple  termékek csomagolásához.

Tim Cook, a vállalt vezérigazgatója azt a célt tűzte ki, hogy az összes papírcsomagolás megújuló forrásból származzon. Ez annyit tesz, hogy  a papír előállítása “nettó zéró” hatással jár majd, így az erdők visszanőhetnek.

- 2015-06-20

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>