Három az egyben: Aeyo!

Sutba dobhatjuk a görkorcsolyát, rollert és biciklit! Hogy miért? Mert megérkezett az AeYo, melynek mechanizmus alapját két egysoros görkorcsolya alkotja, amelyek egy kormányos vezetőkerékhez kapcsolódnak. A müncheni Aometics cég ezzel a sporteszközzel kívánja megkönnyíteni a munkába járást. Helytakarékos, kényelmes, utcai ruhában is használható a mintegy 450 eurós közlekedési eszköz.

Az Aeyo sokkal biztonságosabb, mint egy görkorcsolya, hiszen stabilan, tépőzáras pántokkal bele lehet bújni. Előnye, hogy utcai cipőben is használható, és mivel nem kell rá felülni, mint egy biciklire, bármilyen öltözékben kényelmesen lehet vele gurulni. A sportos életmódot szolgálja az a tulajdonsága, hogy mindkét lábat igénybe kell venni a használatához, tehát jóval egészségesebb.

A megbízható haladást a vezetőkerék garantálja, a biztos megálláshoz – a balesetmentességet segítve – pedig a kormánymarkolat alatt elhelyezett kézifékeket lehet használni. Ezekkel a görkorcsolyákat egymástól függetlenül is fékezhetők.

A konstrukció az úgynevezett “utolsó mérföld” nehézségét hivatott leküzdeni, vagyis a P+R, azaz a parkoló és munkahely közötti távot könnyíti meg. Az Aeyo kevés helyet foglal el, és akár az autó csomagtartójában is könnyen elfér, de vállon is hordozható. Használatával a szűkebb területeket is zökkenőmentesen, gyorsan és kényelmesen meg lehet tenni.

Az Aeyo, gyártója szerint egy kivételes kardio fitneszgép, legalább tíz izomcsoportot megdolgoztat. Habár nem kifejezetten sportra, sokkal inkább utcai, praktikus használatra tervezték, mégis jótékonyan hat a szervezetre. A vér friss oxigént szállít a sejtekhez, így javul a közérzet, a fáradtság elmúlik. Nő a koncentrációs képesség, az agytevékenység, javul a memória. A használat növeli továbbá az állóképességet, a függőleges testhelyzet pedig megakadályozza az izomgörcsök kialakulását. Mindezek mellett természetesen környezetkímélő is.

 

-

Tipp