Hasznosítsuk jobban a hidrogént!

Hogyan válasszon energetikai szakreferenst?

A Hidrogén Tanács úgy véli, hogy sokkal szélesebb körben kellene alkalmazni a hidrogénalapú technológiákat, ezek ugyanis nagyban hozzájárulhatnak a globális klímavédelmi célok sikeréhez – írja az MTI.

A Hidrogén Tanács tizenhárom piacvezető energetikai, közlekedési és ipari vállalat kezdeményezésével jött létre január végén azért, hogy elősegítse a energetikai szektor átalakulását, és elérje, hogy a hidrogén kulcsfontosságú energiaforrássá váljon.

A hidrogén ugyanis számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyek révén sokoldalú energiahordozóként is megállja a helyét. Alkalmazása a felhasználás helyén nem jár széndioxid-kibocsátással, továbbá az erre épülő megoldások is sokat fejlődtek az utóbbi években, emiatt igen fontos szerepet játszhat abban, hogy az emberiség átállhasson egy tiszta, szénmentes energiaforrásra.

Évente másfél milliárd

A testület tagjai a hosszú távú célok mentén évente közel másfél milliárd eurót áldoznak majd a hidrogéntechnológiák fejlesztésére és népszerűsítésére, erről a Hidrogén Tanács egyik tagjának, a Toyotának az elnöke számolt be egy közleményben.

A Hidrogén Tanács vezető szerepet vállal abban, hogy a világ megismerhesse a hidrogén-alapú technológiákat és azok előnyeit. Szervezetünk együttműködésre törekszik majd a kormányzatokkal, az iparral és – ami a legfontosabb – az emberekkel. A Toyota mindig is vezető szerepet játszott a környezetvédelem és a műszaki fejlődés területén; jó példa erre a nemrégiben bemutatott üzemanyagcellás járművünk. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a hidrogén nemcsak a közlekedés, hanem számos iparág és az egész értéklánc tekintetében fontos lehet az alacsony széndioxid-kibocsátású társadalom kialakulásában. A Hidrogén Tanács ezt az átalakulást szeretné elősegíteni” – fogalmazott Takeshi Uchiyamada, a Toyota elnöke.

Nemzetközi összefogás

A tanács szakértői segítséget kíván nyújtani abban, hogy széles körben megismertesse a hidrogénben rejlő lehetőségeket, egyúttal szorgalmazza a kormányok, nagyvállalatok, nemzetközi szervezetek és civil kezdeményezések összefogását annak érdekében, hogy kiterjedt töltőhálózatok épüljenek a városok hidrogénellátása érdekében, fejlődjön a hidrogéntechnológia, valamint és új megoldások és stratégiák szülessenek annak hatékony felhasználására.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>