HOSZ 25. – Hulladékgazdálkodás a fenntartható környezetért

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. A jubileumra egy egész napos szakmai konferencia megrendezésével készül a szervező, melyet gálavacsora fog zárni.
A konferencia körbejárja a hazai hulladékgazdálkodási szektor jövőjének a kérdéskörét, illetve a piaci szereplők előtt álló kihívásokat.

Időpont: 2016. december 1. 10.00 – 17.00 óra, gálavacsora 19.00 – 22.00 óra
Helyszín: Aquaworld Resort Budapest****superior (1044 Budapest, Íves út 16.)

 

Program

9.30 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 11.00 Megnyitó, a Szövetség bemutatkozása

Elektronikai Hulladék Szakosztály:

Balika István, elektronikai hulladék üzletágvezető, Metalex 2001 Kft.

Erőforrás-gazdálkodási Szakosztály:

Farkas József tanácsadó, nyugalmazott vezérigazgató, Észak-magyarországi MÉH Zrt.

Műanyag Hulladék Szakosztály:

Olasz László, elnök-vezérigazgató, ReMat Zrt.

Nagykereskedői Klub:

Makó Balázs, ügyvezető igazgató, P.M.R. Kft.

Papírhulladék Szakosztály:

Tekker Tamás, ügyvezető igazgató, Biomark 2000 Kft.

Vas- és Színesfém Hulladék Szakosztály:

Jeffrey D. Kimball, kereskedelmi igazgató, Loacker Hulladékhasznosító Kft.

Veszélyes Hulladék Szakosztály:

Gyurits László veszélyes hulladék üzletágvezető,

Loacker Hulladékhasznosító Kft.

A HOSZ állandó média partnere, a ZIP Zöld Ipar Magazin bemutatkozása

Nyul Zsuzsa értékesítési munkatárs

11.00 – 12.15

A hazai közszolgáltatási hulladékgazdálkodási szektor jövője

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár,

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A hulladékgazdálkodást érintő jogszabályváltozások

Kónya Károly, tanácsadó, Földművelésügyi Minisztérium Környezetfejlesztési Főosztály

12.15 – 13.15 Ebédszünet

13.15 – 14.55

„Körforgásos gazdaság” javaslatcsomag – előnyök és kihívások a hulladékhasznosító ipar számára

Emmanuel Katrakis, főtitkár, European Recycling Industries’ Confederation (EuRIC)

A kiterjesztett gyártói felelősség szerepe a körforgásos gazdaságban: eredmények és kihívások a csomagolási hulladékok tekintetében

Monika Romenska, szabályozási ügyekért és nyilvánosságért felelős vezető, Extended Producer Responsibility Alliance (EXPRA)

Körforgásos gazdaság a fenntartható hulladékgazdálkodásért

Martin van Nieuwenhoven, körforgásos gazdaságért és nemzetközi együttműködésért felelős koordinátor, Rijkswaterstaat Environment, Ministry of Infrastructure and the Environment, Hollandia

14.55 – 15.10 Kávészünet

15.10 – 16.55

Haszonanyag-gazdálkodás az új OHKT tükrében

Weingartner Balázs, elnök-vezérigazgató,

NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

A fémkereskedelmi hatóság tapasztalatai

Dr. Varga Katalin, pénzügyőr őrnagy, osztályvezető, NAV Központi Irányítása Rendészeti Főosztály

Az OKTF NHI átalakulása és a termékdíjas rendszer változásai

Búsi Lajos főigazgató/Schmidtka Gábor mb. főosztályvezető, Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

19.00 – 22.00 Gálavacsora          

A programváltoztatás jogát a szervező fenntartja!

 

Regisztráció, részletes információ: http://www.hosz.org/hosz25 / oktatas@hosz.org / 06 30 900 73 23

A szakmai program és a gálavacsora közötti időben a résztvevők kedvezménnyel vehetik igénybe az Aquaworld vagy a szállodához tartozó Oriental Spa szolgáltatásait. Az Aquaworld belépőt bruttó 2 800 Ft/fő áron, míg az Orientel Spa szolgáltatásait résztvevőinknek a honlapon szereplő jegytípusok esetében 10% kedvezménnyel kínáljuk.

hosz

 

 

- 2016-11-11

Tipp

 • Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

  Ütemesen növekszik a szigetelt házak aránya, de van még hová fejlődni. Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20%-kal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatás rámutat arra is, hogy a magyar családi ház állományon belül, immár évek óta folyamatosan nő az energiahatékony otthonok aránya: immár minden ötödik ház szigetelt, és spórol meg akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is egy szezonban tulajdonosának.

  Egyre több házat szigetelnek

  Magyarországon 2,7 millió családi ház van, amelyből mintegy 100.000 ingatlan eladó. A Knauf Insulation és az Otthontérkép 25.000 hirdetés szövegelemzésén alapuló kutatásából kiderült, hogy évről évre nő a szigetelt vagy energiahatékonysági szempontból korszerűsített ingatlanok száma. Amíg 2016-ban mindössze a meghirdetett ingatlanok 17%-a, 2017-ben pedig 19%-a volt szigetelt, addig 2018 tavaszára ez az arány már 21%-ra növekedett.

  „Egyértelmű a pozitív trend! Egyre több ingatlantulajdonos végezteti el házán a szigetelést, amelynek haszna kettős: az ingatlan használata során akár a rezsi 50%-a is megtakarítható vele, értékesítéskor pedig akár a befektetett összeg három-, négyszeresét is behozhatja a szigetelés a ház árának értéknövekményében” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation ügyvezető igazgatója.

  Gyorsabban nőtt a szigetelt ingatlanok ára

  A Knauf Insulation és az Otthontérkép kutatása rávilágít arra is, hogy a napjainkban tapasztalható ingatlanár-emelkedés közepette, a szigetelt ingatlanok ára intenzívebben nő, mint a nem szigetelt otthonoké.

  „2018 második negyedévében a nem szigetelt családi házakat 222.000 Ft/négyzetméter átlagáron, míg a szigetelt ingatlanokat több mint 20%-kal drágábban, átlagosan 270.000 Ft/négyzetméter áron hirdették tulajdonosaik” – mondta Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője. „Jól látható, hogy a szigetelt és nem szigetelt ingatlanok ára között egyre jobban nyílik az olló, a korszerű otthonok abszolútértékben is többet érnek, ráadásul áruk is gyorsabban növekszik” – tette hozzá a szakértő.

  Forrás: Knauf Insulation

  Csongrád megyében akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt ház

  A szigetelés árnövelő hatásának érzékeltetése céljából a szigetelőanyag-gyártó és a hirdetési portál szakemberei megvizsgálták azt is, hogy az ország egyes megyéiben mennyivel magasabb áron adható el egy átlagos alapterületű, 100 négyzetméteres, szigetelt családi ház, mint egy nem szigetelt.

  Az eredmények a szakértőket is meglepték! Körülbelül azonos méretű családi házak esetében Csongrád megyében akár 6 millió, Bács-Kiskun megyében 5,9 millió, Vas megyében 4,9 millió, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4,7 millió, Heves megyében 4,0 millió, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Hajdú-Bihar megyében pedig akár 3,6 millió forinttal magasabb áron is eladható egy szigetelt otthon, mint egy nem korszerűsített.

  A felmérés rámutat arra is, hogy azokban a megyékben, ahol az épületállomány minősége jobb, vagy eleve drágábbak az ingatlanok, a szigetelés nem bír akkora árfelhajtó hatással. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyékben már 2 millió, Fejér megyében pedig mindössze 900.000 forint pluszt jelent az ingatlantulajdonosok számára a szigetelés megléte. Habár Pest megyében a legmagasabb a szigetelt családi házak száma, a szigetelés itt már csak 100.000 forint ártöbbletet jelent egy-egy eladó családi ház árában.

  Van, ahol a szigetelés csak álom

  A kutatás rámutat arra is, hogy az Északkelet-Magyarországon hirdetett családi házak esetén sokkal gyakrabban emelték ki tulajdonosaik a szigetelés meglétét, mint máshol. A Knauf Insulation és az Otthontérkép elemzői szerint ennek hátterében az állhat, hogy ebben a régióban a szigetelés még kuriózumnak számít, míg a nyugati megyékben valószínűleg már természetes.

  A családi ház hirdetésekben, a legnagyobb arányban Bács-Kiskun megyében (29,6%), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (23,3%), illetve Hajdú-Bihar megyében (22,4%) említették a szigetelés meglétét. A legkevesebb eladó szigetelt ház Békés megyében (10%) és Nógrád megyében (8%) van.

  Forrás: Zöldunió (www.zoldunio.hu)

 • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

  Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>