Idén is dönthetnek a nyereség egy részéről a MagNet Bank ügyfelei

Idén is Közösségi Adományozási Program

A MagNet Bank már a megalakulása óta a közösségi bankolást hirdeti, és erre vonatkozóan számos kezdeményezést is útjára indított az elmúlt években. Az egyik talán legfontosabb ilyen projekt – mely mára szinte már a bank védjegyévé vált – a civil kezdeményezéseket támogató Közösségi Adományozási Program (KAP), amely 2010-ben adott először lehetőséget a bank ügyfeleinek arra, hogy maguk dönthessenek az éves nyereség 10 százalékának sorsáról. Az idén nyolcadik alkalommal meghirdetett programban rekord nagyságú összeg, több mint 72 millió forint kerül szétosztásra a szervezetek között.

A bank – a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő víziójának megfelelően – folyamatosan igyekszik ügyfeleit a lehető legszélesebb körben bevonni társadalmi felelősségvállalási tevékenységébe. Erre jó példa például az Adj meleget! téli akció, mellyel a tartósan az utcán élő hajléktalanokat szeretnék megóvni a téli fagyoktól.

Mindenki hozzáteheti saját nyereséghányadát

A Közösségi Adományozási Program, röviden a KAP keretein belül pedig különböző civil szervezetek támogatása a cél. A MagNet Bank ebben az évben is egyenként értesítette ügyfeleit arról, hogy milyen pénzügyi eredményekkel zárta az intézmény az adózási évet, és ehhez ők milyen mértékben járultak hozzá. A bank egyúttal arra is felhívta a figyelmüket, hogy a nyereség 10 százalékáról ismét maguk rendelkezhetnek oly módon, hogy szavaznak a rájuk eső nyereséghányad sorsáról, és eldöntik, melyik alapítványt, egyesületet vagy társadalmi ügyet támogatják. Az mostani 72 061 456 Ft támogatási összegről idén már 31 986 ügyfélnek van lehetősége rendelkezni.

Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója ekképp nyilatkozott a program kapcsán: “Közösségi bankként hiszünk abban, hogy ügyfeleink bevonásával, a mindennapokban apró tettek összeadódásával sokat tehetünk embertársainkért és környezetünkért. Programjaink, szolgáltatásaink ezekhez a mindennapi, felelős döntésekhez biztosítják a teret és az eszközöket. Reméljük, hogy sokan élnek ebben az évben is a Bank által nyújtott lehetőséggel.  Tapasztalataink szerint a MagNet közösség tagjai szívesen és elkötelezetten állnak a Bank által szervezett összefogás útjára”.

A közösség ereje

A támogatási összeg mellett a pályázók száma is ebben az évben a legmagasabb: az ügyfelek nyolcvan projektre adhatják le szavazataikat személyesen, telefonon, Netbankon vagy a bank weboldalán keresztül. Utóbbin megtalálhatják a támogatásra pályázó szervezeteket, valamint figyelemmel kísérhetik, hogy az általuk kiválasztott projektnek hogyan növekszik a támogatottsága.

A civilek támogatása valójában olyan, mint társadalmi immunrendszerünk egészségben tartása, hiszen a civil kezdeményezések – bármilyen témában is tevékenykednek – sokat tesznek az életközösségünk különböző rétegeiben felbukkanó problémák enyhítéséért – fogalmazott Molnár Csaba.

A KAP indulása óta a MagNet Bank ügyfelei közreműködésével összesen 248 561 849 forintnyi támogatást osztott szét több mint 210 különböző alapítvány és egyesület javára. Az idei program rendelkezési időszaka 2017. május 15-én kezdődött, az ügyfeleknek mintegy másfél hónapjuk van leadni szavazataikat. A MagNet Bank az összegyűlt támogatásokat július elején utalja át a szervezeteknek.

- 2017-05-23

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>