Innovatív lakópark épül Szegeden

Innovatív lakópark épül Szegeden

Geotermikus hőszolgáltatással rendelkező lakópark épül Szegen. Az egykori kábelgyár helyére tervezett, hét ellipszis alakú házból álló komplexumban 593 lakás lesz, melyek négyzetméterenkénti ára 355 ezer és 399 ezer forint között alakul majd.

A belváros közeli, hathektárnyi területen épülő Cédrus Ligetben a lakások mellett irodák, étterem és kávézó, élelmiszerüzlet, szépségszalon, konditerem, valamint egy 1100 férőhelyes garázs is helyet kap, az épületek között pedig jelentős zöldfelületekkel és vízfelületekkel terveznek.

Innovatív és energiahatékony

A Bara Ákos tervei alapján megépülő Huszár utcai lakópark innovatív építészeti megoldásokkal készül. Ilyen megoldás például a geotermikus rendszer, amely a teljes létesítmény hőszolgáltatásáról gondoskodik, a padlófűtés, valamint a lakásonként szabályozható klímarendszer, ami az ígéretek szerint több mint 30 százalékkal csökkenti majd a rezsiköltségeket. A lakóparkot ellátó geotermikus kútpár fúrására egyébként már a bontási munkálatok közben sor került, de tartaléknak felszerelnek majd egy gázkazánt is.

Hatékony hőszigetelés

A lakópark energiahatékonyságához hozzájárulnak még a kétrétegű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott panorámaablakok, amelyek a teraszt választják el a belső terektől.

A beruházás idén októberben kezdődik, és a tervek szerint 2019 decemberére el is készülnek mindennel – beleértve a parkokat, a növényzettel beültetett homlokzatot és a biológiailag beállított tavakat is.

A képek forrása: http://www.cedrusligetszeged.hu/

 

- 2017-06-22

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>