Jön az épületenergetikai forradalom!

Jön az épületenergetikai forradalom!

Épületenergetikai forradalom előtt állunk! címmel szervez szakmai rendezvényt a Magyar Energiahatékonysági Intézet 2016. október 27-én.

Az intézet arra kívánja az eseményen felhívni a figyelmet, hogy az új épületeket jóval célszerűbb már most nulla energiaigényűre tervezni, és ennek megvitatására közös gondolkodásra invitálja a tervezőket, a gépész szakembereket, valamint az energiahatékonysági szektor képviselőit.

Az energiafelhasználás egyik legfontosabb szegmensét napjainkban az épületek fűtése és a háztartási készülékek fogyasztása teszi ki a közlekedés, a szolgáltatások és az ipar mellett az egész világon. Hazánkban az összes felhasznált energia mennyiségének mintegy harmada a háztartásokhoz kötődik, és a háztartások több mint kétharmada energetikai korszerűsítésre szorul. Ebből jól látható, hogy a Magyarország előtt álló legnagyobb kihívás az épületek energiahatékonyságának további javításában van.

Meggyőző érvek az energiahatékonyság mellett

Az Épületenergetikai forradalom előtt állunk! elnevezésű szakmai rendezvényen mutatják be – Magyarországon elsőként – annak a több országra kiterjedő kutatásnak az eredményét, mely új érveket adhat az építkezők, az új lakás vásárlását tervezők, valamint a felújítók meggyőzésére. Továbbá a részt vevők választ kaphatnak arra a gyakran felmerülő kérdésre, hogy a szigetelés vagy a kazáncsere csökkenti jobban a fűtésszámlát. A választ hiánypótló, hiteles mérési eredményekkel támasztják alá, ezzel pedig egy örök dilemma dőlhet el.

Megtérülés és szabályozás

A szakmai találkozón több fontos, az energiahatékonysági beruházásokkal kapcsolatos kérdéskör is megvitatásra kerül. Így például többek között az is kiderül, hogy mennyi időn belül térülhet meg új épületek esetén a szigorúbb energetikai szint, hogy milyen szabályokra kell figyelni már most a tervezendő épületeknél, illetve hogy miért volt szükség közös európai szabályozásra.

A rendezvény moderátora Pásztor Erika Katalina, az Építészfórum alapító-főszerkesztője lesz, a meghívott vendégek között pedig az energiadesign és alacsony energiájú, fenntartható épületek hazai úttörői, szakértői lesznek.

Bővebb információért és a regisztrációért látogasson el a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapjára.

- 2016-10-06

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>