Kerékpárral a Fertő tó körül

Könnyebben elérhetőek a soproni borvidék tájai, ugyanis teljes egészében körbe lehet tekerni a Fertő tavat.

Elkészült a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza a Balf és Fertőrákos közötti területen. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter november 25-én, az új út átadási ünnepségén elmondta, hogy a Fertő tó mentén 1,3 milliárdos fejlesztés valósult meg. Ennek révén könnyebben megismerhető a borvidék, bejárhatók a történelmi falvak és városok. Véleménye szerint országosan minél több települést kell bekapcsolni a kerékpárút-hálózatba, hiszen számos olyan térség van, amelyek megannyi látnivalót kínálnak. 2010 óta folyamatosan zajlanak fejlesztések Magyarországon, melyek keretében többek között a Balaton körüli kerékpárutat, valamint a Tisza-tónál épült ökocentrumot is kialakították.

A Fertő tó körüli kerékpárút-hálózat fejlesztésére első ütemben a magyar állam 450 millió forintot biztosított, amiből egységes táblarendszert alakítottak ki és felújították a már meglévő kerékpárutak jelentős részét, mintegy 19 kilométernyi szakaszt. A második körben uniós pályázatból 805 millió forint állt rendelkezésre – részletezte Reischl Gábor, a projektet megvalósító konzorcium vezetője./

Kettős hatású a kerékpárút fejlesztése

A Balf és Fertőrákos közötti kerékpáros nyomvonal a szőlőterületek mentén halad. Az új szakasz létrehozása mellett a korábbi szakaszt is felújították, és létrehoztak egy vegyes használatú mezőgazdasági és kerékpáros utat is. A földművelésügyi miniszter kiemelte, ez a kerékpárút a gazdák számára is nagyon fontos, hiszen könnyebben meg tudják közelíteni földjeiket, valamint lehetőségük nyílik a tájra jellemző szőlőkultúra alaposabb bemutatására is. Mindez a soproni borok népszerűsítését is szolgálja.

- 2015-11-28

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>