Kínában is lesz függőleges kert

Kínában is lesz függőleges kert

Kína is lecsapott a növényekkel borított épület ötletére, az ország „függőleges kertjét” a milánói épületével világhírűvé vált Stefano Boeri tervezte, akinek neve már összeforrt ezekkel a rendkívül látványos, zöld létesítményekkel.

A két toronyból álló Nanjing Towers a kínai Nanjingban épül fel, és naponta közel 60 kg tiszta oxigénnel látja majd el a környéket. Az épületet 1100 darab – 23 különböző fajtájú – fával, és további 2500 egyéb növénnyel ültetik be, valamint a 100 és a 200 méteres torony felületét is zöld borítja majd.

A modernizáció szimbóluma

Stefano Boeri szerint a függőleges kertnek otthont adó város a dél-kínai Jiangsu tartomány modernizálódásának a központja lesz, mely segít majd fellendíteni a Jangce folyó környékének gazdaságát is.

Az sokoldalú épület magasabb tornyában főként irodák lesznek, illetve egy múzeum, egy zöldépítészeti iroda és egy bár is helyet kap, míg az alacsonyabb torony a Hyatt hotelnek ad majd otthont, melynek 247 szobája, illetve egy tetőn kialakított úszómedencéje is lesz. A két szárny alapjaként szolgáló pódiumban boltok, éttermek és egy konferenciaterem nyit majd.

Több zöld épület is várható Ázsiában

A Nanjing Towers egész Ázsiában egyedülálló lesz, de ez valószínűleg nem marad így sokáig. Több zöldépítészeti iroda is tervez hasonló épületeket felhúzni a közeljövőben – többek között Shanghai-ban, Guizhou-ban, Shijiazhuangban, Liuzhou-ban és Chongqingben.

Stefano Boeri szeretné tovább népszerűsíteni a növényekkel borított épület koncepcióját, ezért elkészítette Erdő város című könyvét, mely áprilisban jelenik majd meg. A Nanjing Towers pedig várhatóan 2018-ban nyitja majd meg kapuit.

A képen a milánói Bosco Verticale épület látható.
- 2017-02-08

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>