Környezeti Fenntarthatósági Intézetet hozott létre a KEH

Áder János január elején rendkívüli sajtótájékoztatón jentette be a Sándor-palotában, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal új igazgatósággal bővült, mégpedig a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatósággal, melynek elnöke Kőrösi Csaba korábbi ENSZ nagykövet. De mi lesz az új igazgatóság feladata?

A sajtótájékoztatón Áder János elmondta, hogy az új szervezeti egységre azért van szükség, mert nem mindegy, hogy a mai kor embere milyen környezetet hagy maga után hátra a következő nemzedéknek. Kiemelte, hogy a köztársasági elnöki munka kiemelt kérdésként kezeli már évek óta a környezetvédelmet.

“Fel kell hagyni a struccpolitikával!”

A köztársasági elnök szerint  az új szervezeti egység létrehozását egyaránt magyarázzák rövid és hosszú távú okok is. Utóbbit az, hogy a környezetvédelem ciklusokon átnyúló probléma és feladat, ami minden embert ugyanúgy érint. Elmondta, hogy a klímaváltozás számos gazdasági és társadalmi következményhez vezethet. “A fenntartható fejlődés az én megítélésem és sok tudós szerint ebben a formában valójában fenntarthatatlan fejlődés” – fogalmazott Áder János. Hozzátette, hogy fel kell már hagyni a struccpolitikával, és a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság is éppen e célból jött létre, és s követező években és évtizedekben sok feladata lesz.

Az új igazgatóság létrehozásának rövid távú apropóját a kiotói megállapodás határidejének közelgő lejárta adja. “Párizs ez év decemberében vízválasztó lesz, eldől, hogy tudunk-e előrelépést hozó nemzetközi megállapodást kötni több évtizedes kérdésekben” – mutatott rá az államfő.

Hozzátette, hogy Magyarországnak segítenie kell a közös munkát Párizsban, a sajtótájékoztató végén pedig arra kérte a média munkatársait, hogy kiemelten fontossággal kezeljék a környezetvédelemmel kapcsolatos témákat.

- 2015-01-29

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>