Magyar energetikai startup a siker kapujában

Két magyar startup a KICkoff döntőjében

Két magyar energetikai fejlesztés is versenyzett az idén másodjára megrendezett KICkoff nemzetközi startup verseny döntőjében a 10 ezer eurós fődíjért és a 150 ezer euró összértékű KIC InnoEnergy Highway akcelerációs programba kerülésért.

A fenntartható energiaellátásra koncentráló megmérettetés szeptember 20-ai, varsói döntőjébe idén összesen tizenhárom európai ország 12 csapata jutott be – a befektetők körében is egyre népszerűbb versenyen két ígéretes magyar projekt képviselte hazánkat.

Innovatív és energiahatékony hűtés és mosás

A Greenergizer egy olyan saját fejlesztésű technológiával indult a fődíjért, mely intelligens megoldásaival szabályozza a szupermarketekben és a kereskedelmi egységekben használt hűtők fogyasztását, míg a LEAP startup egy olyan innovatív mosógépet tervezett, mely hipersebességgel képes kimosni a ruhákat.

A KICkoff kezdeményezés célja és lényege, hogy miközben erősíti a fiatalok vállalkozói kedvét, kiválasztja és támogatja az európai piacok gyorsabb fejlődését elősegítő és a fenntarthatóságot szem előtt tartó, kiemelkedő projekteket, melyek megváltoztathatják akár az egész világot. A KIC InnoEnergy magyarországi partnere a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

Harmadik helyezés

A versenyen végül a Greenergizer fejlesztése kerülhetett be a legjobbak közé: a harmadik helyezésért egy 3 ezer eurós díjat vehettek át, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy 150 ezer euró értékben erőforrásokat vegyenek igénybe a KIC InnoEnergy Highway nevű inkubációs programban annak érdekében, hogy a vállalkozás eljuthasson “az első vevőig” – olvasható az MTI-n.

- 2016-09-25

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>