Magyarországra is megérkezett az Energy Globe Awards

Idén is várja a zöld innovációkat az InnoEnergy

Az idei évtől Magyarország is beszáll az Energy Globe Awards fenntarthatósági versenybe, a pályázatokat december közepéig várják.

Az Energy Globe Magyarország díjra olyan vállalkozások, önkormányzatok, illetve fiatalokat is bevonó civil-, oktatási- és diákszervezetek jelentkezhetnek, akik fenntarthatósági és energiahatékonysági projektjeikkel hozzájárulnak környezetünk és bolygónk védelméhez. A magyar díjazottak képviselhetik hazánkat a nemzetközi megmérettetésen is.

177 ország a fenntarthatóságért

Az Energy Globe Award díjat 1999-ben alapította egy osztrák mérnök, és mára az egyik legrangosabb nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát a fenntarthatóság és energiahatékonyság témakörében. Jelenleg 177 országban rendezik meg a verseny regionális összecsapásait, Magyarország az E.On csoport támogatásával 2016-ban csatlakozott a programhoz.

A vállalkozói, az önkormányzati, illetve a fiatalokat megszólító civil- és oktatási szervezetek kategóriájából a független, elismert szaktekintélyekből álló zsűri 3-3 pályaművet választ ki. A pályázóktól nem várnak komplett megvalósítási tanulmányt, elegendő az elbírálhatósághoz szükséges esetleírás, illetve néhány azonosítási és hitelesítési adat. Az ehhez szükséges információk, az elbírálás és az értékelés szempontjai, valamint a nemzetközi verseny néhány korábbi pályamunkája megtalálható az Energy Globe Magyarország honlapján, ahol a pályázatokat december 11-ig várják.

A közönség is szavazhat

A vállalkozói és a jövő generációja csoportban indulók a 3-3 millió forintos díjért küzdenek, míg az önkormányzatok egy fenntarthatósági tematikájú játszóteret nyerhetnek településüknek. A győztesek kiválasztásában a zsűri mellett a közönség segítségét is várják, a szavazók között fenntartható jutalmakat, elektromos kerékpárt, valamint okostelefonokat sorsolnak majd ki a szervezők.

A pályázatok elbírálása december folyamán történik, az eredményhirdetés és a közönségszavazás pedig 2017 elejére várható. A jövő évben a versenyben változás is lesz, három új kategóriában várják majd a pályázatokat: építőipari, DIY (do it yourself), azaz „csináld magad”, valamint ötletszakaszban lévő projektekkel is indulhatnak a díjakért a fenntarthatóságot szem előtt tartó versenyzők.

- 2016-11-02

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>