Menet közben töltődhetnek az elektromos autók

Menet közben töltődhetnek az elektromos autók

Menet közben, az utak által töltődhetnek majd az elektromos autók az ElectRoad egyedülálló fejlesztésével. Az izraeli startup megoldásával akár az elektromos töltőállomásokat is elfelejthetjük, és utunk megszakítására sem lesz szükség.

A megoldás alapötlete, hogy az utakat olyan technológiával látják el, amely biztosítja az elektromos járművek induktív, vezeték nélküli töltését. Ehhez a cég a légmagos transzformátort hívta segítségül, az elektromágneses indukción alapuló technológiát eddig még senki nem próbálta meg erre a célra felhasználni.

Réz és gumi kell

Az autók vezeték nélküli töltésén ugyan más vállalkozások is dolgoznak, Oren Ezer, az ElectRoad vezérigazgatója szerint azonban csak a koncepciójuk azonos, technológiájuk azonban egyedi. Ezer elmondása szerint megoldásuk rendkívül rugalmas, és mindössze rézre és gumira van szükség ahhoz, hogy egy kilométer hosszú útszakaszt ellássanak a töltőeszközzel.

Megújuló áramforrás

Az ElectRoad fejlesztése költséghatékonyabbá és tisztábbá teheti az utazást, az utak által szolgáltatott áram ráadásul megújuló lesz. A cég már túl van néhány sikeres teszten, jelenleg pedig egy Tel Aviv-i buszjárat vonalán vizsgálják a technológia eredményességét. A startup inovációjával 2016 decemberében első helyezést ért el az EnergyVest startup versenyen.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>