Mindent a zöld építészetről

Bioépítészet

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre az ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK, az esemény a Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2016. október 4-e és 15-e között várja az érdeklődőket a szegedi Bálint Sándor Művelődési Házban.

A rendezvény keretein belül október 4-én, 5-én és 6-án konferenciákon, bemutatókon vehetnek részt a látogatók, a témával kapcsolatos kiállítás pedig október 4-étől 15-éig tekinthető meg az esemény helyszínén.

Bioépítészet, ökologikus épületek

Az idei program az ökologikus és környezettudatos építészet köré épül – ebben a tárgykörben tekinthetnek meg a résztvevők előadásokat és kiállításokat, melyek bemutatják a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket és technológiákat, valamint ismertetik a bio, a bio-szolár, az energiatudatos és az ökologikus épületek üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalatokat.

A rendezvényen továbbá bemutatják:

  • az épületek és a környezet kapcsolatát ökologikus szempontból,
  • a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,
  • az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,
  • az épületek energetikai jellemzőit és tanúsítását,
  • az ökologikusan tervezett, illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait, illetve
  • az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen, ökologikusan alakított bútorokat, berendezési és felszerelési tárgyakat.

Az előadások és a kiállítás az energia- és környezettudatos anyagok, szerkezetek, technológiák felhasználásával épülő, vagy már megépült épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit kívánja bemutatni.

Fenntartható ökovárosok

A szervezők célja továbbá, hogy felhívják a figyelmet az öko-város alapelveire, a település-szintű ökológiai, valamint a fenntartható építészettel kapcsolatos kérdésekre is.

A BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók – legyenek akár érdeklődők, akár szakemberek – megismerhessék az alternatív, környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, valamint megoszthassák egymással tapasztalataikat.

- 2016-08-29

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>