Okosvárossá válik Tata

Okosvárossá válik Tata

Tata lesz az egyik helyszíne annak a kísérleti programnak, amely a Digitális Jólét Program 2.0 keretén belül valósul meg. A projekt során a városban olyan intelligens megoldásokat fejlesztenek ki és vezetnek be, melyek által Tata bekerülhet a világ okosvárosai közé.

Deutch Tamás, a programért felelős miniszterelnöki biztos egy  június 26-án megtartott tatai konferencián elmondta: szeretnék, ha az országban legalább nyolc-tíz helyszínt vonhatnának be a kísérleti projektbe. Az okosváros-fejlesztési program helyszíne egyébként nem csak város, hanem nagyobb szintű települési együttműködés is lehet, és elérhető lesz a Kárpár-medencei, többségi magyar települések számára is. A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta továbbá, hogy nem szeretnék megszabni az önkormányzatok fejlesztési irányait, és tiszteletben tartják a települések autonómiáját is.

Képzéseket indítanak

Azért, hogy a fejlesztések eredményesek lehessenek, figyelembe veszik majd a jó európai gyakorlatokat és példákat, továbbá képzési programokat is indítanak. Ennek első lépéseként szeretnék elérni a közigazgatásban dolgozó mintegy 60 ezer ember egy százalékát, akiknek továbbképzéseket tartanának a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködésével.

Együtt Tata fejlődéséért

A konferencián együttműködési megállapodás is született a város önkormányzata, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Edutus Főiskola és Budapest XVII. kerületének önkormányzata között azért, hogy együttes erővel dolgozzanak a tatai település- és térségfejlesztés szakmai központjának létrehozásáért.

A 2016-ban elindult Digitális Jólét Program célja az infrastruktúra fejlesztése azért, hogy mindenki számára hozzáférhetővé válhasson a kor legmodernebb technológiáit használó internethozzáférés. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a digitális írás és olvasástudás fejlődjön, és ehhez a magyar állam, illetve az önkormányzatok működését is átalakítják – lehetővé téve az elektronikus úton való ügyintézést.

- 2017-07-03

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>