Papírból szigetelőanyag

Papírból szigetelőanyag

Az épületek megfelelő hőszigetelése amellett, hogy az energiatakarékossághoz is nagymértékben hozzájárul, jelentősen befolyásolja a belső mikroklímát, valamint az építkezések és felújítások várható költségét is befolyásolja. Éppen ezért alaposan meg kell fontolnunk, milyen megoldást választunk otthonunk szigeteléséhez.

Az egyik költségbarát és rendkívül hatékony megoldás szinte adja magát. Nap mint nap óriási mennyiségű papír, újságpapír keletkezik, és az újrahasznosított papírból rendkívül jó szigetelőanyag válik.

Ellenálló és hatékony

Ehhez első lépésben az újságpapír megtisztítására van szükség, majd az őrléssel egy vattához hasonló anyag keletkezik. Azért, hogy ez az anyag képes legyen ellenállni a rágcsálóknak, valamint tűzvédelmi szempontból is biztonságos legyen, végül bóraxszal kezelik.

A környezetbarát szigetelőanyaggal gyorsan és könnyen lehet dolgozni, egyaránt felhasználható a födém és a külső falak szigeteléséhez, de a padlókhoz, illetve a köztes födémek üregeinek kitöltéséhez is ideális választás.

Sokoldalú szigetelés

A beépítési módja többféle lehet. A befúvásos technológia például kifejezetten ajánlott a padlásterek utólagos szigeteléséhez – ugyanis egy gép segítségével a szigetelőanyag akár több méter magasra is eljuttatható –, födémek esetében pedig a kézi bedolgozás a legjobb választás.

A papír ilyetén újrahasznosítása a skandináv országban és Kanadában már évtizedek óta jelen van, a cellulózt pedig előszeretettel használják hőszigetelésre. Hazánkban is egyre növekvő népszerűségét főként annak köszönheti, hogy télen és nyáron is kiváló szigetelési képességekkel rendelkezik, valamint környezetbarát, könnyen beépíthető és még pénztárcabarát is.

- 2016-09-08

Tipp

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>