Szemléletváltás kell, mégpedig azonnal!

Idén is várja a zöld innovációkat az InnoEnergy

Ahhoz, hogy a klímaváltozás negatív hatásait megelőzhessük, valamint folyamatát lassítani tudjuk, globális paradigmaváltásra van szükség.

Erre Perger András, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány felelőse hívta fel a figyelmet a július 29-én, Budapesten megrendezett A párizsi klímamegállapodás: mi a helyzet az ígéretekkel a világban, Európában és itthon? című rendezvényen.

Arról is beszélt, hogy a szemléletváltozásnak a megújuló energiaforrások gazdaságban betöltött szerepének növekedésére is ki kell terjednie, és ezzel párhuzamosan, illetve ebből kiindulva vissza kell szorítani a fosszilis energiahordozók kinyerését és felhasználását.

Az oktatásnál kezdődik

A sajtóeseményen Faragó Tibor környezetkutató humánökológus is felszólalt, aki szerint a paradigmaváltásban mind az üzleti szférának, mind a sajtónak, mind pedig az oktatási rendszernek nagy szerepe van. A kutató úgy véli, hogy a problémára az egyik megoldás az lehetne, ha a vállalatok a fenntartható fejlődést segítő iparágakat támogatnánk, az oktatás feladatának a következő generációk világszemléletének kialakítását látja, míg a sajtó felelőssége a megfelelő életminták továbbítása és terjesztése.

Perger András szerint a Párizsi klímacsúcsnak azért van különösen nagy jelentősége a többi nemzetközi szerződés között, mert itt a résztvevő országok egyértelműen kimondták, hogy a klímaváltozást az emberiség idézte elő, így közös felelőssége is az országoknak megfékezni azt. A klímakonferencián Párizsban 195 ország fogadta el azt a megállapodást, amelyben az országok kötelezik magukat a légkör felmelegedése elleni küzdelemre.

Előadássorozat a környezetvédelemről

A budapesti rendezvény az első állomása volt a Pénteken a HELYen” – beszélgetések a környezetvédelemről című előadássorozatnak, amely szeptember közepén a vizet, és azon belül is a Dunát és szerepét állítja majd a középpontba. Az eseménysorozatot az Inter-Metal Recycling Kft. és a Zöld Ipar Magazin közösen szervezte meg.

- 2016-08-10

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>