Szigorít Brüsszel az új autók kapcsán

Szigorít Brüsszel az új autók kapcsán

Szigorúbb szabályokat támasztana Brüsszel az autók károsanyag-kibocsátási értékeivel szemben. Az erre vonatkozó javaslatcsomagot várhatóan még májusban bemutatják.

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság elnökhelyettese szerint a környezetkímélő közlekedés támogatására összeállított csomag rendkívül szigorúan szabja majd meg a 2021-től forgalomba kerülő új autók károsanyag-kibocsátási értékeit, továbbá a bizottság az elektromos- és hidrogénhajtású gépjárművek töltőállomásainak kiépítésére is biztosít majd forrásokat a jövőben – a tervek szerint.

Életeket követel a légszennyezés

Az elnökhelyettes elmondta, hogy Európában a légszennyezés 17 százalékáért a közúti közlekedés okolható, a szennyezett levegő miatt pedig mintegy 450 ezer uniós állampolgár veszítheti életét idő előtt. „Ez egyértelmű jelzés, hogy valamit tennünk kell az ügyben” – fogalmazott a szlovák származású politikus. Hozzátette, hogy a környezetbarát technológiák elterjedéséhez 1,5 milliárd euróra lenne szükség, ebből ugyanis kiépíthetnék az európai főbb közlekedési útvonalakon az alternatív töltőállomások hálózatát.

Sefcovic úgy tervezi, hogy ezt az összeget uniós büdzséből fedezik majd, és a töltőhálózat kialakításával egy időben az érintett úthálózatokon az önvezető autók közlekedéséhez elengedhetetlen infrastruktúrát is kiépítik – írja az energiainfo.hu.

- 2017-05-09

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>