Tavaszodik a MOL Bubi háza táján is

Tovább bővült a Mol Bubi

Március 1-jén hivatalosan is véget ért a MOL Bubi téli üzeme. A kerékpárokat most átvizsgálják, elvégzik a szükséges javításokat, majd újra üzembe állítják a 112 gyűjtőállomáson elérhető 1286 biciklit.

A BKK közlése szerint nyár elején további 12 állomással bővítik a rendszert – melyek a Margitszigeten és a XIII. kerületben kapnak majd helyet –, az új kerékpárokat várhatóan az év második felében vehetik majd igénybe a környezetbarát közlekedést pártolók. A Bubi bővítése a tervek szerint 2018-ban is folytatódik majd.

Rövid utazáshoz használják

A MOL Bubi 2014-es elindulásával új fejezet nyílt a budapesti kerékpáros közlekedésben. A cél mindig is az volt, hogy a bringás közlekedés feltételeinek javításával ösztönözzék az embereket arra, hogy a városon belüli rövid utazásaikhoz válasszák inkább a biciklizést.

A BKK értesítése szerint a közbringa-rendszer sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt két és fél évben a felhasználók becsült száma bőven 100 ezer felett volt. 2014 szeptembere óta a kerékpárokkal már több mint 1,5 millió utazást regisztráltak, a bringások pedig több mint 3 millió kilométert tettek meg a főváros utcáin.

Más közlekedési eszközökkel kombinálják

A legnépszerűbb szolgáltatás a félórás, díjmentes használat, a kerékpározók átlagosan negyed óráig tekernek a bringákkal. A BKK szerint ez is azt bizonyítja, hogy a MOL Bubit a felhasználók más közösségi közlekedési móddal kombinálva használják.

- 2017-03-02

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>