Tehetséggondozó program indul a környezetvédelemért

A környezetvédelemmel a középpontban indít tehetséggondozó programot a WWF Magyarország. A mentorprogram a 14-16 évesek számára nyújt lehetőséget arra, hogy szakemberek és intézmények bevonásával egy éven át segítse a fiatalok kreativitásának kibontakozását – teszi ezt innovatív megoldások és a csapatmunka fejlesztése révén.

A Zöld Generáció Program azokat a középiskolás tanulókat szólítja meg, akik komolyabban érdeklődnek a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt, vagy már most az innovatív problémamegoldások keresésére koncentrálnak.

A programba összesen 30 diák kerülhet be, akik egy évig, 2015 májusa és 2016 márciusa között kapnak támogatást elképzeléseik és kutatásaik megvalósításában.

Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója elmondta: „A cél az, hogy megtaláljuk azokat a lelkes és elszánt fiatalokat, akik pontosan tudják, hogy a fenntartható jövő megteremtéséhez kreatív ötleteken keresztül vezet az út, és szívesen fejlesztenék tudásukat tovább ahhoz, hogy ötleteikből valódi megoldások szülessenek. Szeretnénk, ha belőlük kerülnének ki a jövő generáció környezettudatos véleményvezérei, illetve a fenntartható fejlődés jövőbeni vezetői”.

A program során – mely szakértők bevonásával és intézménylátogatásokkal várja a fiatal tehetségeket – kiemelt figyelmet kap a közösségformálás, a csapatmunka fontossága, valamint az aktív állampolgárság kérdése is. A foglalkozások inkább fórumoknak nevezhetőek, ahol a tanulók találkozhatnak hasonló motiváltsággal és érdeklődéssel rendelkező diáktársaikkal.

A jelentkezőket az érdeklődési kör alapján két modulba osztják majd: a pályázók az intelligens város és a biodiverzitás csoportba kerülhetnek. Míg az első a „smart city” témáját járja majd körül környezeti, gazdasági, társadalmi és mobilitási szempontokat figyelembe véve, addig utóbbi a természet működésének és összetettségének megismerésén alapul – mindezt konkrét gyakorlati feladatok révén, közös kritikai gondolkozáson és problémamegoldáson keresztül tehetik meg majd a programban résztvevők.

Információk és jelentkezés itt.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>