Tovább bővült a MOL Bubi

Tovább bővült a Mol Bubi

Tizenegy új gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer, valamint a szolgáltatási területet is megnövelték. A változtatásoknál szem előtt tartották azt is, hogy a közelgő vizes világbajnokság helyszínei könnyen megközelíthetőek legyenek a Bubi bringáival.

A fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) MTI-nek eljuttatott közleményében az áll, hogy a 95 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a közbringarendszer így már 123 helyszínen 1486 darab kerékpárral áll a kerekezni vágyók rendelkezésére.

Könnyebb elérhetőség

A tájékoztatás szerint az új gyűjtőállomások helyszíneinek megválasztásánál a vizes világbajnokság egyszerű megközelítése mellett a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vették. Így például a Duna Aréna előtt, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Forgách utcánál, a Párkány és a Viza utca kereszteződésénél, továbbá a Kárpát és a Tisza utca, a Népfürdő és a Dunavirág utca, illetve a Gogol utca és a Pozsonyi út találkozásánál is létesítettek új gyűjtőállomást.

Népszerű és környezetbarát

Újdonság továbbá az is, hogy a MOL Bubi kerékpárokat mostantól már négy helyszínen tudják a kerekezők letenni és felvenni: a Centenáriumi emlékmű mellett lévő állomáson kívül a zenélő kútnál, a Palatinus strandnál, valamint a Hajós Alfréd uszodánál is van már lehetőség bringára pattanni.

A közleményből az is kiderült, hogy a legnagyobb kihasználtságú gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, a Kálvin téren, az Erzsébet téren, a Szent Gellért téren, a Fővám téren, valamint a Városháza Parkban találhatóak. A mostani fejlesztéstől pedig azt várják, hogy a környezetbarát MOL Bubi népszerűsége még tovább nő majd.

A 2014 szeptemberében debütált MOL Bubi közbringarendszert jeggyel vagy bérlettel vehetik igénybe a tekerni vágyók, de minden részlet megtalálható ezen a linken. A városi bicajozásra felkészített kerékpárok egyedi alkatrésszel készülnek a lopás megelőzése érdekében, és defektálló, tömör gumikerekekkel rendelkeznek.

- 2017-07-06

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>