Új globális mozgalom a Föld megmentéséért

A közelmúltban új globális mozgalom indult – az Élő Bolygónk nevet viselő kezdeményezés célja, hogy felhívja a világ vezetőinek figyelmét a klímavédelem támogatásának fontosságára, s mindezt széles tömegek bevonásával tervezi elérni.

Ehhez egymilliárd támogatót szeretne összegyűjteni az Al Gore korábbi amerikai alelnök által útjára indított mozgalom abban bízva, hogy a támogatók a részvételükkel ösztönzik majd az év végi párizsi klímacsúcs szereplőit arra, hogy hatékonyabban lépjenek fel a klímavédelem menedzselésében.

Az Élő Bolygónk kampány elsődleges célja, hogy a 2015. november 30. és december 11. között megrendezésre kerülő párizsi csúcs idejére már mintegy egymilliárdan álljanak ki a cél érdekében – a klímacsúcson ugyanis az üvegházhatású gázok kibocsátásának olyan mértékű korlátozásáról születhet döntés és megállapodás az ENSZ tagállamok között, amely elősegítené, hogy a Föld éghajlati hőmérséklete az ipari forradalom előtti időszakhoz képest legfeljebb 2°C-kal legyen magasabb.

A kezdeményezéshez hazánk is csatlakozott, a projekt magyar nyelvű weboldalán bárki hozzászólhat, illetve felszólalhat a klímaváltozás elleni harc támogatásának elősegítésére. Aki szeretné támogatni a projektet, annak mindössze annyit kell tennie, hogy a magyar vagy a nemzetközi honlapon nevével és e-mail címével regisztrál.

A mozgalmat már több szervezet is pártfogásába vette, ilyen például az ENSZ vagy a The Climate Change Project.

- 2015-08-27

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>

  • Energia tanúsítvány lakossági ügyfeleknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>