Zavarja a szemét? Szedje Ön is!

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció

Idén is lesz TeSzedd! akció, melynek keretében számtalan önkéntes vállalkozik arra, hogy megtisztítsa az országot. A 2017. szeptember 15-től 17-ig tartó program csatlakozik a „Tisztítsuk meg Európát!” és a „Tisztítsuk meg a Földet!” nemzetközi kezdeményezésekhez is.

A hetedik alkalommal meghirdetett akció célja, hogy az önkéntesek tisztább és egészségesebb környezetet alakítsanak ki azáltal, hogy eltüntetik a közterületekről a szeméthalmokat. A kezdeményezés hosszú távú missziója természetesen az, hogy erősítse a környezettudatos gondolkodásmódot, valamint népszerűsítse a lakosság körében az önkéntességet, melynek a program eredményessége mellett a közösségépítő szerepe is jelentős. Ráadásul az esemény a középiskolásoknak még egy plusz előnnyel is jár: a részvétellel teljesíthetik a kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét.

Egyre többen csatlakoznak a hulladék gyűjtéshez

A Földművelésügyi Minisztérium akciójára szeptember 5-én éjfélig várják a jelentkezőket, az online regisztrációra a teszedd.hu weboldalon van lehetőség. Az önkéntes mozgalom sikerességét mutatja, hogy tavaly a 2240 helyszínen már 190 ezer önkéntes munkálkodott azon, hogy megszépítse lakókörnyezetét. Akkor összesen 2900 tonna hulladékot gyűjtöttek össze, ami négyszer annyi, mint az első akción mért mennyiség. Aki jelentkezik az akcióra, kiválaszthatja, melyik nap szeretne hozzájárulni a program sikeréhez, de akár mind a három nap segédkezhet a környezet megszépítésében.

Illegálisan lerakott szemét felszámolása

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció jelenleg az ország legnagyobb önkéntes mozgalma. Az akció legfőbb célja, hogy közösen megtisztítsuk az országot az illegálisan lerakott, felelőtlenül eldobált szeméttől, valamint, hogy a program által erősödjön az emberekben a környezetük iránti érzékenység és felelősség.

A kampányt idén először a Takarítási Világnaphoz csatlakozva rendezik meg, amelyet globálisan szeptember harmadik szombatján tartanak.

-

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>