Zöldre vált a Facebook

Új adatközpontot épít a Facebook, mely fejlesztés teljes mértékben az energiahatékonyságot tartja szem előtt. A megújuló energiával működő texasi adatközpont mintegy 500 millió dollárból valósul meg.

A cég közlése szerint a komplexum fél négyzetkilométeres területet foglal majd el, és várhatóan 2016 második felében kezdi meg üzemelését.

Az új adatközpont a közösségi oldal ötödik létesítményeként áll majd be a csatasorba; jelenleg három központ Amerikában, egy pedig Svédországban található.

Klíma helyett külső levegő

A központ felszerelésének alapját a Facebook Open Compute Project adatközponti hardverdizájnja adja, de az energiahatékonyság jegyében a költséges légkondicionáló berendezéseket leváltja a külső levegővel való hűtési technológia, melyet a Facebook oregoni központjában fejlesztettek ki.

Az energiafelhasználás is zöldre vált, ugyanis az energiáról egy új, 200 megawattos szélerőmű-rendszer gondoskodik majd, melyet a közelben létesítenek mintegy 68 négyzetkilométernyi területen.

Nagy célok

A fejlesztéssel a világ legnépszerűbb közösségi oldalának a nem titkolt célja az, hogy 2018-ra az öt adatközpont energiaellátását 50 százalékban újrahasznosítható energiával oldhassák meg.

A Facebook közösségi hálózat 2004-ben kezdte meg működését, mára pedig a regisztrált felhasználók száma meghaladja az egy milliárd főt.

- 2015-07-04

Tipp

  • Energia tanúsítvány magánszemélyeknek 0%-os áfával!!!

    Tanúsítás brutto 9900 Ft-tól! Részletek itt>>